BSO (Buitenschoolse opvang)

't Belhameltje verzorgt de buitenschoolse opvang voor de schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Beltrum en ook uit Groenlo, Borculo en andere plaatsen uit de regio. Dagelijks na schooltijd worden de kinderen bij de verschillende scholen opgehaald door één van de pedagogisch medewerksters van 't Belhameltje.

Op 't Belhameltje bieden wij op twee locaties buitenschoolse opvang aan, namelijk op 't Belhameltje en op basisschool de Sterrenboog. Op basisschool de Sterrenboog bieden wij BSO aan op dinsdag- en donderdagmiddag, op 't Belhameltje elke middag (maandag t/m vrijdag). Beide locaties beschikken over een ruime groepsruimte en buitenspeelruimte met elke dag vaste pedagogisch medewerksters. BSO is mogelijk na schooltijd tot 18.30 uur.

Ook bestaat de mogelijkheid van voorschoolse opvang (VSO) vanaf 7.30 uur en op verzoek al vanaf 7.00 uur op ’t Belhameltje. De kinderen die gebruik maken van VSO, worden door ons om 8.15 uur met ‘de Belhamelbus of Belhamelstint’ naar school gebracht. Kinderen die na schooltijd naar ’t Belhameltje gaan, worden weer opgehaald met ‘de Belhamelbus of Belhamelstint'.

Na schooltijd drinken en eten we samen iets en praten we over hoe het die dag op school was en wat er verder allemaal nog ter sprake komt.

Na het eten en drinken zijn de kinderen vrij om te doen wat ze willen; van lekker buiten bewegen, een potje voetballen of een tikspel, tot het heerlijk spelen in de zandbak of het tekenen van een zelfbedachte hinkelbaan. Van knutselen en tekenen of een spelletje doen tot een toren bouwen in de bouwhoek en winkeltje spelen in de winkelhoek.

Ook in de vakanties kunnen de kinderen op de BSO terecht. In de vakantieperiode hebben we een gevarieerd programma voor jong en oud en maken we geregeld uitstapjes naar bijvoorbeeld de speeltuin, het bos of de beek.